Наслідки публікації записів Гончарука про Зеленського - збільшення Кабмінівських "портфелів"

Конфлікт Гончарук-Зеленський навколо опублікованих записів висловлювань прем'єра про президента закінчився угодою. Зе залишає Гончарука на посаді, а той дає міністерські портфелі новим кадрам, зменшує преміальні бонуси топ-чиновників та згортає свою програму укрупнення міністерств.



Ми зіткнулися з масованою піар-кампанією по накачці обурення словами прем'єра. Проте на мою думку ці записи з робочого неформального брейн-шторму не містять ніякого криміналу. На відміну від маси інших записів, які ми бачили останнім часом, де були справді порушення закону топ-чиновниками, керівниками правоохоронних органів. Ці записи не призвели до такого шуму та обурення, як некомплімментарні слова Гочарука про знання Зеленським в особливостях бюджетного процесу та формування обмінного курсу. Прикметно, що програму скорочення міністерств, яку провадив Гончарук, поставлено під сумнів. Справді тут були перегиби. Міністерству економіки, наприклад, були передані функції від скорочених міністерств та відомств, що зовсім йому не властиві. Звісно, за вимогою Зеленського відновити деякі скорочені відділи Кабміну може переховуватись і практична річ - збільшити кількість крісел, якими він може поторгуватись там, де йому потрібно укласти політичну угоду.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Москва провернула спецоперацию на Мюнхенской конференции по безопасности. Разбираем "План 12 шагов", предложенный Россией

Конкурс капитанов в Золотом: Президент и Добробатовец. Разбираем полный реальный текст

Реальный рейтинг мера Киева Кличко и его шансы на участие в осенних местных выборах